Εύκολο χειροποίητο φύλλο για παραδοσιακές πίτες

Εύκολο χειροποίητο φύλλο για παραδοσιακές πίτες

pita
Υλικά
  • 750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι ή κρασί λευκό
  • περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • αλεύρι για τα φύλλα
  • Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση:

Σε λεκάνη ή μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄. Το χωρίζουμε στα 4 και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο λεπτά φύλλα. Για καλύτερο, πιο τραγανό αποτέλεσμα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα στρώνουμε λίγο σουρωτά στο βουτυρωμένο ταψί. Πριν βάλουμε την γέμιση λαδώνουμε με πινέλο το κάθε φύλλο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παραδοσιακό φύλλο σε οποιαδήποτε από τις γεμίσεις μας αρέσει.
ntomata1
Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.