ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ: Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού

kidoni

22.10.17, 9:43

ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ: Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού

Υλικά

  • 500 γραμ. καθαρισμένα κυδώνια
  • 1 ποτήρι νερό
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπα γλυκόζη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια από κάθε κυδώνι και τα τρίβουμε σε μεγάο τρίφτη

Βάζουμε τα κυδώνια και το νερό σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄.

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το κυδώνι γλυκό του κουταλιού.

Τότε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού, τ’ αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και τη γλυκόζη. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε μικρή ποσότητα σε πιάτο για να δούμε αν έδεσε το γλυκό. Όταν έχει δέσει (χύνεται παχύρευστα και αφήνει πίσω του μια κλωστή σιροπιού) το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Φτιάχνετε ένα υπέροχο εποχιακό γλυκό του κουταλιού. Απολαύστε το! Και η κουζίνα θα λάμπει όπως πριν στο λεπτό με το Flos Xtra για όλες τις επιφάνειες. flos20

Οποία «αναστάτωση» και να φέρουν στην κουζίνα οι μαγειρικές δημιουργίες, μη σας νοιάζει.

Η Flos καθαρίζει για εσάς!

FLOS1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Please follow and like us:

ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ: Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού

kidoni

22.10.17, 9:43

ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ: Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού

Υλικά

  • 500 γραμ. καθαρισμένα κυδώνια
  • 1 ποτήρι νερό
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπα γλυκόζη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια από κάθε κυδώνι και τα τρίβουμε σε μεγάο τρίφτη

Βάζουμε τα κυδώνια και το νερό σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄.

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το κυδώνι γλυκό του κουταλιού.

Τότε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό του λεμονιού, τ’ αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και τη γλυκόζη. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε μικρή ποσότητα σε πιάτο για να δούμε αν έδεσε το γλυκό. Όταν έχει δέσει (χύνεται παχύρευστα και αφήνει πίσω του μια κλωστή σιροπιού) το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Φτιάχνετε ένα υπέροχο εποχιακό γλυκό του κουταλιού. Απολαύστε το! Και η κουζίνα θα λάμπει όπως πριν στο λεπτό με το Flos Xtra για όλες τις επιφάνειες. flos20

Οποία «αναστάτωση» και να φέρουν στην κουζίνα οι μαγειρικές δημιουργίες, μη σας νοιάζει.

Η Flos καθαρίζει για εσάς!

FLOS1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Please follow and like us:

Powered by Friktoria.com