Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα… (από τον Γρηγόρη Θωματίκο)

Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα… (από τον Γρηγόρη Θωματίκο)

03.10.18, 19:20

Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα… (από τον Γρηγόρη Θωματίκο)

Σάλος στο πανελλήνιο με την είδηση για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών και την υπόθεση δωροληψιών από φοιτητές, για να τους περνάει μαθήματα.

Σάλος; Στο πανελλήνιο, ναι. Στις Σέρρες, όχι. Και εξηγούμαι: Δυστυχώς το συγκεκριμένο συμβάν δεν το λες και φοβερή είδηση, δεν έχει το στοιχείο της έκπληξης, κοινώς δεν πέφτεις από τα σύννεφα.  Διότι είναι γνωστό, χρόνια τώρα… Είχε έρθει στη δημοσιότητα, είχαν γίνει καταγγελίες και το αποτέλεσμα; Επίπληξη στον καθηγητή, που ήταν ο ίδιος αυτός που σήμερα φέρεται ως δράστης.

Τι είναι, λοιπόν, χειρότερο από το να στήνει «μηχανή» ένας καθηγητής, για να δέχεται ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, προκειμένου να τους περάσει το μάθημα;

  • Να το ξέρει όλη η πόλη και να μη λέει κανείς τίποτα.
  • Να το γνωρίζουν οι πάντες και να κάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα.
  • Να έχει προβληθεί στα μέσα ενημέρωσης (όχι μόνον τα τοπικά) εδώ και δέκα χρόνια και να μην παρακολουθούμε –ως οφείλαμε – τη συνέχεια που απλά υπήρξε.
  • Να έχει φτάσει στην πόρτα της δικαιοσύνης, όμως από κει και πέρα πουθενά.
  • Να έχει διαταράξει την καθημερινότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ και όχι μόνο, και η ιστορία (τότε) να καταλήγει σε… επίπληξη!
  • Να γίνεται θέμα συζήτησης παντού στην πόλη, εδώ και δύο μέρες που (ξανα) «έσκασε» και απλά να παραδέχονται όλοι ότι το ήξεραν, όμως κανείς δεν έκανε τίποτα.
  • Να βγαίνει η είδηση χωρίς ονοματεπώνυμα και όλοι να ξέρουν περί τίνος πρόκειται, με το χαμόγελο αυτοεπιβεβαίωσης «α, ο τάδε είναι».

Τι θα έπρεπε να είναι; Όλα τα παραπάνω να μην υπήρχαν. Αντί να κρυβόμαστε πίσω από αναρμοδιότητες, υπεκφυγές και δικαιολογίες, να είχαν προχωρήσει οι καταγγελίες που υπήρχαν και τότε.

Γιατί, διαφορετικά, η ιστορία απλά θα διαγράψει άλλον έναν μάταιο κύκλο πάνω από την πόλη των Σερρών. Κανείς δεν θα πέσει από τα σύννεφα, όταν «σκάσει» η είδηση για τον επόμενο «τάδε».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.