FACEBOOK: Σούπερ κόλπα που σίγουρα δεν ξέρατε

facebook

FACEBOOK: Σούπερ κόλπα που σίγουρα δεν ξέρατε

Είστε σίγουροι ότι έχετε εξερευνήσει εις βάθος και γνωρίζετε όλες τις λειτουργίες του Facebook; Μάλλον όχι. Ούτε κι εμείς μιας και το κοινωνικό δίκτυο προσθέτει συχνά πυκνά κάτι καινούργιο.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα κόλπα που οφείλετε να γνωρίζετε. Όπως τα παρακάτω.

Είδατε κάτι σημαντικό (άρθρο/βίντεο/στάτους) που δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε άμεσα; Μπορείτε να το αποθηκεύσετε και να ανατρέξετε σε αυτό αργότερα από την σχετική λίστα στο αριστερό κομμάτι της κεντρικής σελίδας.Πώς το αποθηκεύετε; Κλικάροντας “save post” στο δεξί βελάκι δίπλα από το σχετικό ποστ.

Μπορείτε να μετατρέψετε την εικόνα προφίλ σας σε κινούμενη, επιλέγοντας από την εφαρμογή του Facebook «take a new profile video» και καταγράφοντας τον εαυτό σας να κάνει κάποια κίνηση.

Οι τάσεις, δηλαδή τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι περισσότεροι χρήστες του Facebook,εμφανίζονται αν αναζητήσετε κάτι από την εφαρμογή ή δεξιά στην κεντρική οθόνη αν μπείτε από τον υπολογιστή σας.

Δεν θέλετε να σας εμφανίζονται παλιά ποστ σας αναφορικά με ένα συγκεκριμένο άτομο από τη λειτουργία On this Day; Μπείτε εδώ, και επιλέξτε δεξιά preferences. Στο παράθυρο που θα ανοίξει μπορείτε να σβήσετε μια και καλή τον/την πρώην ή όποιο δεν θέλετε να θυμάστε.

Εάν υπάρχουν κάποια άτομα ή σελίδες που θέλετε να δείτε πρώτα στις ενημερώσεις σας, μπορείτε να «πείτε» στο Facebook να σας τα εμφανίζει πάνω πάνω κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή (αν και εφ’ όσον έχουν ανεβάσει κάτι νέο). Από τις ρυθμίσεις επιλέξτε news feed preferences και μετά Prioritise who to see first.

Κοινοποιείτε κάτι και δεν θέλετε να το δουν συγκεκριμένα άτομα; Μπορείτε να επιλέγετε κάθε φορά ποιος θα τα δει το ποστ σας, από το μενού στην πάνω δεξιά γωνία της δημοσίευσης.

Αν έχετε κατά καιρούς λογκάρει στον λογαριασμό σας από διάφορες συσκευές και θέλετε να σιγουρευτείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει έξοδο από αυτές, υπάρχει τρόπος να δείτε την τρέχουσα στιγμή που έχετε κάνει log in, πότε και από ποια συσκευή. Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας κάντε κλικ στο Where You’re Logged In και σβήστε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη «είσοδο».

Μια σίγουρη δικλείδα ασφαλείας για τον λογαριασμό σας είναι οι ενημερώσεις για το ποιος προσπαθεί να μπει στον λογαριασμό σας από μια άγνωστη συσκευή. Ενεργοποιήστε τις από τις ρυθμίσεις ασφαλείας και επιλέξτε να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιος (ακόμα κι εσείς) επιχειρεί να μπει στο προφίλ σας από άγνωστη συσκευή.

Έχετε κάποιον… αγαπημένο φίλο που θέλετε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε ανεβάζει; Πηγαίνετε στο προφίλ του και στο βελάκι δίπλα από το Friends επιλέξτε “get notifications”. Για κάθε ποστ του, το Facebook από εδώ και στο εξής θα σας ενημερώνει.

Σας αρέσει η κατασκοπεία; Μπορείτε να δείτε τις δημοσιεύσεις στις έκανε like ένα συγκεκριμένο άτομο/ φίλος σας γράφοντας στην αναζήτηση “posts like by… “ και το όνομα αυτού. Ελπίζουμε να μην καταστρέψουμε κάποια σχέση με αυτό.

Αν σας κούρασαν οι δημοσιεύσεις κάποιου «φίλου» σας αλλά δεν σας πάει η καρδιά να τον διαγράψετε μια και καλή, μπορείτε να παραμείνετε… φίλοι, αλλά να μην ενημερώνεστε για τα ποστ του. Επιλέξτε unfollow στο βελάκι κάτω από το following στο προφίλ του.

Σας έσπασε τα νεύρα το Facebook; Θέλετε να σβήσετε μια και καλή το προφίλ σας; Σταθείτε, μύγδαλα. Κατεβάστε όλα τα στοιχεία σας επιλέγοντας download a copy από τις γενικές ρυθμίσεις. 

Το πιθανότερο είναι, βέβαια, ότι θα ξαναγυρίσετε.

πηγή: in2life.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Please follow and like us:
Ετικέτες:

FACEBOOK: Σούπερ κόλπα που σίγουρα δεν ξέρατε

facebook

FACEBOOK: Σούπερ κόλπα που σίγουρα δεν ξέρατε

Είστε σίγουροι ότι έχετε εξερευνήσει εις βάθος και γνωρίζετε όλες τις λειτουργίες του Facebook; Μάλλον όχι. Ούτε κι εμείς μιας και το κοινωνικό δίκτυο προσθέτει συχνά πυκνά κάτι καινούργιο.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα κόλπα που οφείλετε να γνωρίζετε. Όπως τα παρακάτω.

Είδατε κάτι σημαντικό (άρθρο/βίντεο/στάτους) που δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε άμεσα; Μπορείτε να το αποθηκεύσετε και να ανατρέξετε σε αυτό αργότερα από την σχετική λίστα στο αριστερό κομμάτι της κεντρικής σελίδας.Πώς το αποθηκεύετε; Κλικάροντας “save post” στο δεξί βελάκι δίπλα από το σχετικό ποστ.

Μπορείτε να μετατρέψετε την εικόνα προφίλ σας σε κινούμενη, επιλέγοντας από την εφαρμογή του Facebook «take a new profile video» και καταγράφοντας τον εαυτό σας να κάνει κάποια κίνηση.

Οι τάσεις, δηλαδή τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι περισσότεροι χρήστες του Facebook,εμφανίζονται αν αναζητήσετε κάτι από την εφαρμογή ή δεξιά στην κεντρική οθόνη αν μπείτε από τον υπολογιστή σας.

Δεν θέλετε να σας εμφανίζονται παλιά ποστ σας αναφορικά με ένα συγκεκριμένο άτομο από τη λειτουργία On this Day; Μπείτε εδώ, και επιλέξτε δεξιά preferences. Στο παράθυρο που θα ανοίξει μπορείτε να σβήσετε μια και καλή τον/την πρώην ή όποιο δεν θέλετε να θυμάστε.

Εάν υπάρχουν κάποια άτομα ή σελίδες που θέλετε να δείτε πρώτα στις ενημερώσεις σας, μπορείτε να «πείτε» στο Facebook να σας τα εμφανίζει πάνω πάνω κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή (αν και εφ’ όσον έχουν ανεβάσει κάτι νέο). Από τις ρυθμίσεις επιλέξτε news feed preferences και μετά Prioritise who to see first.

Κοινοποιείτε κάτι και δεν θέλετε να το δουν συγκεκριμένα άτομα; Μπορείτε να επιλέγετε κάθε φορά ποιος θα τα δει το ποστ σας, από το μενού στην πάνω δεξιά γωνία της δημοσίευσης.

Αν έχετε κατά καιρούς λογκάρει στον λογαριασμό σας από διάφορες συσκευές και θέλετε να σιγουρευτείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει έξοδο από αυτές, υπάρχει τρόπος να δείτε την τρέχουσα στιγμή που έχετε κάνει log in, πότε και από ποια συσκευή. Από τις ρυθμίσεις ασφαλείας κάντε κλικ στο Where You’re Logged In και σβήστε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη «είσοδο».

Μια σίγουρη δικλείδα ασφαλείας για τον λογαριασμό σας είναι οι ενημερώσεις για το ποιος προσπαθεί να μπει στον λογαριασμό σας από μια άγνωστη συσκευή. Ενεργοποιήστε τις από τις ρυθμίσεις ασφαλείας και επιλέξτε να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιος (ακόμα κι εσείς) επιχειρεί να μπει στο προφίλ σας από άγνωστη συσκευή.

Έχετε κάποιον… αγαπημένο φίλο που θέλετε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε ανεβάζει; Πηγαίνετε στο προφίλ του και στο βελάκι δίπλα από το Friends επιλέξτε “get notifications”. Για κάθε ποστ του, το Facebook από εδώ και στο εξής θα σας ενημερώνει.

Σας αρέσει η κατασκοπεία; Μπορείτε να δείτε τις δημοσιεύσεις στις έκανε like ένα συγκεκριμένο άτομο/ φίλος σας γράφοντας στην αναζήτηση “posts like by… “ και το όνομα αυτού. Ελπίζουμε να μην καταστρέψουμε κάποια σχέση με αυτό.

Αν σας κούρασαν οι δημοσιεύσεις κάποιου «φίλου» σας αλλά δεν σας πάει η καρδιά να τον διαγράψετε μια και καλή, μπορείτε να παραμείνετε… φίλοι, αλλά να μην ενημερώνεστε για τα ποστ του. Επιλέξτε unfollow στο βελάκι κάτω από το following στο προφίλ του.

Σας έσπασε τα νεύρα το Facebook; Θέλετε να σβήσετε μια και καλή το προφίλ σας; Σταθείτε, μύγδαλα. Κατεβάστε όλα τα στοιχεία σας επιλέγοντας download a copy από τις γενικές ρυθμίσεις. 

Το πιθανότερο είναι, βέβαια, ότι θα ξαναγυρίσετε.

πηγή: in2life.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Please follow and like us:
Ετικέτες:

Powered by Friktoria.com