ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ROZIS: Συμβουλευτική Γονέων 2016-17, με ομιλητή τον Ψυχολόγο Απόστολο Σαμαρά

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ROZIS: Συμβουλευτική Γονέων 2016-17, με ομιλητή τον Ψυχολόγο Απόστολο Σαμαρά

 

RAZIS SAMARAS3

ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ROZIS: Συμβουλευτική Γονέων 2016-17, με ομιλητή τον κλινικό ψυχολόγος Απόστολο Σαμαρά

Τα εκπαιδευτήρια ROZIS διοργάνωσαν την 1η Συμβουλευτική Γονέων ROZIS 2016-17, με ομιλητή τον γνωστό Κλινικό Ψυχολόγο κ. Απόστολο Σαμαρά την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Οι γονείς ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα και είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική ενημέρωση με ΘΕΜΑΤΑ:

Επικοινωνία και Οικογένεια, Σχέσεις Γονέων-Παιδιών.

Υπερπροστατευτική-απορριπτική συμπεριφορά.

Παρεμβατικοί-χειριστικοί γονείς.

Μαθαίνω για τις σχέσεις μου, τοποθετώ όρια, προστατεύομαι.

ROZIS SMARAS

 

ROZIS SAMARAS2

Ο κ. Απόστολος Σαμαράς,  με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι διακεκριμένος Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχοπαθολόγος-Ψυχοθεραπευτής, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Παρισίων Paris VIII με Μετεκπαίδευση D.E.A στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την ψυχική υγεία (WFMH), της Διεθνούς Ένωσης Οικογενειακής Θεραπείας (IFTA) και το Διεθνούς Συλλόγου Ψυχοπαθολογίας και Κλινικής Ψυχολογίας (IAPC).

 

Πολλές φορές η οικογένεια είναι πεδίο συγκρούσεων, που αναπόφευκτα δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του παιδιού, το οποίο για να ανταποκριθεί σε αυτές τις «απειλές», οργανώνεται αμυντικά και αρκετά συχνά οδηγείται σε ψυχοπαθολογικές καταστάσεις.

Το παιδί για να μεγαλώσει, έχει ανάγκη να εκφραστεί. Το οικογενειακό πλαίσιο πρέπει να μπορεί να του χρησιμεύει σαν χώρος που αποκαλύπτει τα σφάλματά του, ώστε να μπορέσει να βρει τα προσωπικά του όρια. 

Απόστολος Σαμαράς

rozis new-banner-2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.