ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ: Ενθουσιασμένη με τις γεύσεις των Σερρών και το «ΜΕΛΤΕΜΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ»

psixoyli-kerasia

07.11.17, 15:50

ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ: Ενθουσιασμένη με τις γεύσεις των Σερρών και το «ΜΕΛΤΕΜΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ»

Μετά από πρόσφατη επίσκεψή της στις Σέρρες, η  Ελένη Ψυχούλη  έκανε εκτενή αναφορά σε άρθρο της, στην ποιότητα των γεύσεων των Σερρών, στα σημεία που επισκέφτηκε και γεύτηκε τα τοπικά  προϊόντα  και εκφράστηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το ΜΕΛΤΕΜΙ της ΚΕΡΑΣΙΑΣ στο οποίο έκανε στάση για φαγητό.

prodromos

Σε σημερινό της άρθρο λοιπόν, στο olivemagazine.gr, με τίτλο «Ένα ταξίδι στις Σέρρες είναι γευστική εμπειρία» η Ελένη Ψυχούλη λέει τα εξής:

« Μόλις μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες θα βρεις παντού κάτι νόστιμο και παραδοσιακό που αξίζει να δοκιμάσεις! Το Μενοίκιο, ο Όρβηλος και το Παγγαίο, μια βελούδινη, καταπράσινη αγκαλιά από βοσκοτόπια με κουκλίστικες αγελάδες, ένας απέραντος, εύφορος κάμπος, κάπου πιο κει τα βουβάλια της Κερκίνης και το επιβλητικό Μπέλλες με τα σπήλαιά του, μια παράδοση πλούσια σε γεύσεις και σε μοναδικά προϊόντα. Ένα τοπίο ήμερο, κατευθείαν βγαλμένο από διαφήμιση γαλακτοκομικών, και ύστερα η πόλη, με το πανέμορφο παλιό κέντρο της. Τα πεζοδρομημένα δρομάκια γύρω από την πλατεία Ελευθερίας, το Μπεζεστένι, η οθωμανική αγορά που στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο και τόσα “νόστιμα” μέρη να απολαύσεις ό,τι τραβάει η καρδιά σου.»

Μεταξύ  άλλων η διάσημη τηλεμαγείρισσα δίνει τα εύσημα στον ακανέ των Σερρών, στα κρεατικά του σερραϊκού κάμπου, σε σερραϊκή ποτοποιεία, σε γνωστό στέκι με παγωτά  και φυσικά στο  ψητοπωλείο «ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ»  το οποίο  επισκέφτηκε για μεσημεριανό φαγητό και εντυπωσιάστηκε με την αυθεντικότητα και  την ποιότητα των πιάτων που δοκίμασε.

psixoyli karesia

Για το όμορφο γεύμα της  στο «ΜΕΛΤΕΜΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ», η Ελενη Ψυχούλη γράφει  τα εξής :

Θα φας καλά και παραδοσιακά
Η δυναμικότατη Κερασία Κόκκαλη έγινε γνωστή μαγειρεύοντας για 5 χρόνια στα τοπικά κανάλια, μέχρι που φέτος αποφάσισε να στεγάσει τη δική της, ελαφρώς δημιουργική και γενναιόδωρη άποψη για την παραδοσιακή κουζίνα, σε ένα δικό της μαγαζί. Στο «Μελτέμι» της, στο μαγικό, καταπράσινο προάστιο του Αϊ-Γιάννη, που οι Σερραίοι λατρεύουν για τις ταβέρνες του, θα συνδυάσεις το ντόπιο τσίπουρο με την εκπληκτική τοπική καταπράσινη πιπεριά, ψητή ή τηγανητή, σβησμένη με λίγο ξίδι. Και μόνο γι’ αυτήν αξίζει το ταξίδι. Αλλά η Κερασία ψήνει μοναδικά και όλα τα ντόπια κρέατα, φτιάχνει ψητή μελιτζάνα με καρύδι και τριμμένη φέτα, ριγκατόνι με καβουρμά, μανιτάρια σοτέ με θυμάρι και μαϊντανό, ολοτράγανες πατάτες, πιτάκια με σπιτικό φύλλο μέλι και σουσάμι, κασεροκροκέτες και ωραιότατη πατατοσαλάτα. Και ολόσωστο ραβανί με παγωτό για την πιο παραδοσιακή χώνεψη.
Το Μελτέμι της Κερασίας, Αϊ-Γιάννης, τηλ. 2321 308425

 

meltemi karasias

meltemi kerasiasSuper μανιτάρια σοτέ με θυμάρι και πιπεριές τηγανητές με ξιδάκι στο Μελτέμι 

 

meltemi tis kerasias

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Please follow and like us:

ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ: Ενθουσιασμένη με τις γεύσεις των Σερρών και το «ΜΕΛΤΕΜΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ»

psixoyli-kerasia

07.11.17, 15:50

ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ: Ενθουσιασμένη με τις γεύσεις των Σερρών και το «ΜΕΛΤΕΜΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ»

Μετά από πρόσφατη επίσκεψή της στις Σέρρες, η  Ελένη Ψυχούλη  έκανε εκτενή αναφορά σε άρθρο της, στην ποιότητα των γεύσεων των Σερρών, στα σημεία που επισκέφτηκε και γεύτηκε τα τοπικά  προϊόντα  και εκφράστηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το ΜΕΛΤΕΜΙ της ΚΕΡΑΣΙΑΣ στο οποίο έκανε στάση για φαγητό.

prodromos

Σε σημερινό της άρθρο λοιπόν, στο olivemagazine.gr, με τίτλο «Ένα ταξίδι στις Σέρρες είναι γευστική εμπειρία» η Ελένη Ψυχούλη λέει τα εξής:

« Μόλις μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες θα βρεις παντού κάτι νόστιμο και παραδοσιακό που αξίζει να δοκιμάσεις! Το Μενοίκιο, ο Όρβηλος και το Παγγαίο, μια βελούδινη, καταπράσινη αγκαλιά από βοσκοτόπια με κουκλίστικες αγελάδες, ένας απέραντος, εύφορος κάμπος, κάπου πιο κει τα βουβάλια της Κερκίνης και το επιβλητικό Μπέλλες με τα σπήλαιά του, μια παράδοση πλούσια σε γεύσεις και σε μοναδικά προϊόντα. Ένα τοπίο ήμερο, κατευθείαν βγαλμένο από διαφήμιση γαλακτοκομικών, και ύστερα η πόλη, με το πανέμορφο παλιό κέντρο της. Τα πεζοδρομημένα δρομάκια γύρω από την πλατεία Ελευθερίας, το Μπεζεστένι, η οθωμανική αγορά που στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο και τόσα “νόστιμα” μέρη να απολαύσεις ό,τι τραβάει η καρδιά σου.»

Μεταξύ  άλλων η διάσημη τηλεμαγείρισσα δίνει τα εύσημα στον ακανέ των Σερρών, στα κρεατικά του σερραϊκού κάμπου, σε σερραϊκή ποτοποιεία, σε γνωστό στέκι με παγωτά  και φυσικά στο  ψητοπωλείο «ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ»  το οποίο  επισκέφτηκε για μεσημεριανό φαγητό και εντυπωσιάστηκε με την αυθεντικότητα και  την ποιότητα των πιάτων που δοκίμασε.

psixoyli karesia

Για το όμορφο γεύμα της  στο «ΜΕΛΤΕΜΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ», η Ελενη Ψυχούλη γράφει  τα εξής :

Θα φας καλά και παραδοσιακά
Η δυναμικότατη Κερασία Κόκκαλη έγινε γνωστή μαγειρεύοντας για 5 χρόνια στα τοπικά κανάλια, μέχρι που φέτος αποφάσισε να στεγάσει τη δική της, ελαφρώς δημιουργική και γενναιόδωρη άποψη για την παραδοσιακή κουζίνα, σε ένα δικό της μαγαζί. Στο «Μελτέμι» της, στο μαγικό, καταπράσινο προάστιο του Αϊ-Γιάννη, που οι Σερραίοι λατρεύουν για τις ταβέρνες του, θα συνδυάσεις το ντόπιο τσίπουρο με την εκπληκτική τοπική καταπράσινη πιπεριά, ψητή ή τηγανητή, σβησμένη με λίγο ξίδι. Και μόνο γι’ αυτήν αξίζει το ταξίδι. Αλλά η Κερασία ψήνει μοναδικά και όλα τα ντόπια κρέατα, φτιάχνει ψητή μελιτζάνα με καρύδι και τριμμένη φέτα, ριγκατόνι με καβουρμά, μανιτάρια σοτέ με θυμάρι και μαϊντανό, ολοτράγανες πατάτες, πιτάκια με σπιτικό φύλλο μέλι και σουσάμι, κασεροκροκέτες και ωραιότατη πατατοσαλάτα. Και ολόσωστο ραβανί με παγωτό για την πιο παραδοσιακή χώνεψη.
Το Μελτέμι της Κερασίας, Αϊ-Γιάννης, τηλ. 2321 308425

 

meltemi karasias

meltemi kerasiasSuper μανιτάρια σοτέ με θυμάρι και πιπεριές τηγανητές με ξιδάκι στο Μελτέμι 

 

meltemi tis kerasias

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Please follow and like us:

Powered by Friktoria.com