Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία (από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες)

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία (από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες)

polutexneio11151

 

12.11.17, 11:00

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία (από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας καλεί να ξεχάσουμε το “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι” και να αποδεχτούμε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι δήθεν φίλοι και σύμμαχοι. Έχει έξαλλου αποδείξει ότι εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ προσφέροντας δυνάμεις, βάσεις και υποδομές για τις πολεμικές επιχειρήσεις που πολλαπλασιάζουν τα θύματα των πολέμων και τους ξεριζωμένους πρόσφυγες, στηρίζοντας τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου. Υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών, αναγνωρίζει την Τουρκία σαν «ασφαλή τρίτη χώρα» και εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Είναι σίγουρο, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Τσίπρα και των υπουργών του στις ΗΠΑ και την συνάντηση με τον Τραμπ, ότι η Ελλάδα προσδέθηκε ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια και τους ανταγωνισμούς της περιοχής, με άμεσο τον κίνδυνο της πολεμικής εμπλοκής, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η δυσβάσταχτη οικονομική λεηλασία μέσω της αγοράς νέων πολεμικών εξοπλισμών από τις ΗΠΑ.

Έτσι λοιπόν, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός και η νεολαία βυθίζονται όλο και περισσότερο στην φτώχεια, την ανεργία, την επισφάλεια, η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ σε ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται για στρατιωτικούς εξοπλισμούς! Ενώ οι δημόσιες παροχές υποβαθμίζονται σε σημείο διάλυσης, τα λεφτά που φεύγουν από τις τσέπες του ελληνικού λαού πηγαίνουν στο χρέος, τις τράπεζες και τον στρατιωτικό εξοπλισμό. Έτσι, μετά την βάρβαρη κλιμάκωση της επίθεσης στους εργαζόμενους, η κυβέρνηση βουτάει κυριολεκτικά τα χέρια της στο αίμα, συμμετέχοντας σε σχέδια που στόχο έχουν να διαταράξουν την ειρήνη στην περιοχή και άρα μόνο δεινά μπορούν να προκαλέσουν στους λαούς της.

44 χρόνια, λοιπόν, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η μάχη για ψωμί, δουλειά, παιδεία και ελευθερία παραμένει επιτακτική και τα συνθήματα ‘’Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ’’ είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Σήμερα, χρειάζεται να παλέψουμε ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για να σταματήσουμε την πολεμική μηχανή που είναι ενεργή στη γειτονιά μας! Για την ταξική εργατική διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Για την υπεράσπιση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών. Για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών, κόντρα στις επιτροπείες και τις επεμβάσεις. Να παλέψουμε ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του. Να παλέψουμε για τις δημοκρατικές ελευθερίες της εποχής μας!

Καλούμε όλους τους Συλλόγους, Σωματεία, Συνδικάτα και Φορείς της πόλης των Σερρών σε συμμετοχή στην εκδήλωση και πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 6:00 μμ στην πλατεία Ελευθερίας.

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η FRONTEX ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.