ΣΕΡΡΕΣ: Ο αγώνας Προσανατολισμού στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων

ΣΕΡΡΕΣ: Ο αγώνας Προσανατολισμού στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ 2

08.11.17, 22:06

ΣΕΡΡΕΣ: Ο αγώνας Προσανατολισμού στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων

Με επιτυχία διεξήχθη την Δευτέρα 6/11/2017 ο 1ος αγώνας Προσανατολισμού στην περιοχή της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων και του «Κουλά». Οι συμμετέχοντες από τη Σουηδία , τη Νορβηγία , τη Δανία, τη Φινλανδία, την Αυστραλία και την Αργεντινή έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, εξερευνώντας τις ομορφιές της περιοχής μας . Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10/11 το πρωί στην περιοχή της κοιλάδας του Αγίου Γεωργίου

Οι αγώνες προσανατολισμού, γνωστοί ως orienteering είναι ένα δημοφιλές άθλημα στη Βόρεια Ευρώπη στο οποίο χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένοι και λεπτομερείς χάρτες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να βρουν βάσει αυτών των χαρτών σταθμούς ελέγχου σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές. Οι συμμετέχοντες εμπλουτίζουν με αυτούς τους αγώνες τα οδοιπορικά τους σε διάφορες χώρες, εξασκώντας παράλληλα την παρατηρητικότητά τους, την  ευστροφία, την οξυδέρκεια και την ταχύτητα δράσης-λήψης απόφασης, με μοναδικό εφόδιο το χάρτη της περιοχής και ορισμένα σημεία αναφοράς.

Η Περιφερειακή Ενότητα  Σερρών αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια και βρίσκεται σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους φορείς ώστε οι αγώνες να καταστούν ετήσιος θεσμός, που θα προβάλει τουριστικά την Περιφερειακή μας ενότητα και θα τονώνει την τοπική οικονομία.

δελτίο Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.