ΣΕΡΡΕΣ – ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» της Έλενας Χουσνή

ΣΕΡΡΕΣ – ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» της Έλενας Χουσνή

xousni17110941

 

09.11.17, 21:32

ΣΕΡΡΕΣ – ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» της Έλενας Χουσνή

Το βιβλίο της Έλενας Χουσνή «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» θα παρουσιαστεί στο Public των Σερρών, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα. Την παρουσίαση θα κάνουν η Χριστιάννα Γκόλφου – οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, η Μαρκέλλα Μικέλη – δημοσιογράφος και η Χρυσάνθη Παλάζη – εκπαιδευτικός.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα…» Η εικόνα του επανήλθε στο μυαλό της. Μικροσκοπικό, αδύνατο. Λεπτά μακριά πόδια, όμορφα μάτια, χέρια παιδικά, κορμί παιδικό. Και δίπλα στο κομματιασμένο σώμα του ένα μπλουτζίν παντελόνι και ένα ριγέ μπλουζάκι. «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», είπε και ήξερε ήδη πως ήθελε να μάθει τα πάντα γι’ αυτό.

Στις σκοτεινές γειτονιές του διαδικτύου, η ηλεκτρονική παρανομία στήνει παγίδες στα ανύποπτα ανήλικα θύματά της. Διώκτες και διωκόμενοι, θύτες και θύματα αναμετρώνται σε μια ιστορία στην οποία νικητής πρέπει να είναι η ίδια η ζωή. Μαζί της και η παιδική αθωότητα, θησαυρός που δεν εκποιείται. Το παιδί με την ριγέ μπλούζα στοιχειώνει τη σκέψη της δημοσιογράφου Νάνσυ Καρβούνη. Όσο προχωρά την έρευνά της για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδυσώπητα πλοκάμια τους. Όμως, όπως πάντα, υπάρχει το φως που αχνοφέγγει πίσω από τα σκοτάδια. Εγγύηση ότι η μάχη δεν έχει χαθεί…

xousni1711092

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…

Ο τίτλος του βιβλίου «το παιδί με το ριγέ μπλούζα» κρύβει μια φρικτή ιστορία που η συγγραφέας αφηγείται σε λίγες σειρές κι όμως εκείνες οι σειρές κρύβουν μια μεγάλη δυναμική, που θα σας συγκλονίσει.. Σε αυτές τις σελίδες η συγγραφέας προστατεύει τους θησαυρούς, τα βιβλία και τις ταινίες, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει την σκληρότητα της πραγματικότητας, εκείνης όπου δεκάδες παιδιά και γυναίκες πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ακόμα και μέσα στα πλαίσια της φαινομενικά ασφαλούς οικογένειας. Ο εχθρός δεν είναι απαραίτητα ξένος.Το κοινωνικό αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κύφαντα αφυπνίζει και σίγουρα θα βοηθήσει πολύ κόσμο.Αν αναρωτιέστε πόσα θύματα υπάρχουν εδώ κοιτάξτε τριγύρω σας κι αν είστε οι ίδιοι θύματα και χρειάζεστε βοήθεια μη διστάσετε να την ζητήσετε.

Λυδία Ψαραδέλλη, βιβλιοκριτική

Πρόκειται για λογοτεχνία δυναμική, που παίρνει θέση σε καίρια προβλήματα της ελληνικής καθημερινότητας, που εκκινεί από την ελληνική πραγματικότητα, έχει όμως ρίζες και αναφορές πανανθρώπινες. Υπό την έννοια αυτή, η συγγραφέας τολμά να βάζει το δάκτυλο «επί των τύπων των ήλων», γνωρίζοντας ότι το βιβλίο της μπορεί να είναι συναρπαστικό, δεν θα είναι όμως εύκολο ανάγνωσμα. Θίγει η κα Χουσνή κοινωνικά προβλήματα που αποτελούν σήμερα βασικά σημεία προβληματισμού παγκοσμίως, και τελικά θέτει έμμεσα αλλά καθοριστικά, το μεγάλο πρόβλημα της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας από τον άνθρωπο…Αυτή η λειτουργικότητα της λογοτεχνίας είναι που την διακρίνει από την απλή συγγραφή διασκεδαστικών κειμένων, και που την καταξιώνει στο χώρο της τέχνης του λόγου, αλλά και στην καθημερινή κοινωνική πρακτική μας».

Μανόλης Βαρβούνης, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Ο λόγος της στρωτός, γήινος, πραγματικός… που με τη χρήση του πλούσιου λεξιλογίου που χρησιμοποιεί, δίνει μια δυναμική στο έργο της που το απογειώνει και μοιραία φέρνει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με την ίδια τη ζωή. Μπορεί η αλήθεια να σοκάρει και σε κάποια σημεία να σου σφίγγει το στομάχι, ποτέ όμως δεν σε «παραμυθιάζει» ή δε σε αποπροσανατολίζει από τον πυρήνα του έργου.Ένα κοινωνικό αστυνομικό μυθιστόρημα που σε κερδίζει και σε καθηλώνει μπροστά στα γεγονότα, γραμμένο με προσοχή και τεχνική δόμηση ρόλων και πλοκής, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα βιβλίο «πλούτο» για όποιον έχει την τύχη να το διαβάσει…

Παύλος Ανδριάς, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

Μια γραφή που σε παρασέρνει σε εγρήγορση και αγωνία. Μια αυστηρή, ανελέητη γραφή που ξεβολεύει και σχεδόν πονάει. Με ένα θέμα που χτυπάει κατευθείαν στο θυμικό της κοινωνίας, του ατόμου, του γονέα, του κάθε ανθρώπου τελικά. Με δυνατές εικόνες, αλογόκριτες εικόνες και φροντισμένη γλώσσα, που επίσης δεν του λείπει η λυρικότητα και η ευαισθησία. Με χαρακτήρες- σύμβολα που τονίζουν την οικουμενικότητα της υπόθεσης, και μας υποδεικνύουν πως στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας – άρα προκαλούν ταύτιση και προβληματισμό.

Ερασμία Κρητικού (απόσπασμα ομιλίας από την παρουσίαση του βιβλίου)

Η αφήγηση άλλοτε κυλά γρήγορα άλλοτε πιο αργά, δίνοντας έτσι στον αναγνώστη την ευκαιρία να επεξεργαστεί και να «χωνέψει» τα όσα έμαθε. Οι εικονοπλαστικές ικανότητες της Έλενας Χουσνή στο βιβλίο αυτό είναι εντυπωσιακές. Σε μεταφέρουν στο χώρο δράσης, καθώς είναι ζωντανές -σχεδόν κινηματογραφικές. Η καθαρότητα των εικόνων σε μεταφέρουν νοερά στο σκηνικό και ζεις -εκ του ασφαλούς- τις εξελίξεις μαζί με τους ήρωες. 

Βίκυ Λεκάτη (απόσπασμα ομιλίας από την παρουσίαση του βιβλίου)

Ατμοσφαιρικό, τεκμηριωμένο, ανατριχιαστικό, «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» είναι μια έκκληση βοήθειας προς όλους: γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους, συμπολίτες να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά, Αστυνομία να συνεχίσει το έργο της και να μην τους αφήνει σε χλωρό κλαρί

Πάνος Τουρλής, Βιβλιοκριτικός www.captainbook.gr

Μια γροθιά στο στομάχι δίνει η Έλενα Χουσνή με το βιβλίο της «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα». Μα όπου υπάρχει απελπισία, υπάρχει και ελπίδα. Δυνατή, υπαρκτή, σχεδόν καθημερινή ιστορία που μας αφήνει άφωνους. Ευτυχώς.

Τιτίνα Δανέλλη, συγγραφέας

Παράλληλες ιστορίες που σταδιακά συγκλίνουν και γίνονται ένα αξεδιάλυτο κουβάρι με φόντο τον αδυσώπητο ζοφερό κόσμο της εκμετάλλευσης της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία. Ένα κόσμο γεμάτο σκοτεινά κι επικίνδυνα μυστικά. Η Έλενα Χουσνή, με το τρίτο της βιβλίο, δείχνει να καταλαμβάνει μια σημαντική θέση στον χώρο του κοινωνικού αστυνομικού μυθιστορήματος, αναδεικνύοντας το θέμα με την απαιτούμενη ισορροπία σκληρότητας και ευαισθησίας.

Γρηγόρης Αζαριάδης, συγγραφέας

Διαδίκτυο και ηλεκτρονικό έγκλημα, ως λέξεις – έννοιες μιας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνουμε, θίγονται με τρόπο γλαφυρό και διακριτικό στο βιβλίο της Έλενας Χουσνή. Στο «Παιδί με τη ριγέ μπλούζα» ξετυλίγεται η πλοκή μιας σκοτεινής υπόθεσης, πτυχές της οποίας ακουμπούν στη νέα τεχνολογική τάξη πραγμάτων.

Γιώργος Παπαπροδρόμου, επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

xousni1711093

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ…

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Επίσης εργάστηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση Σάμου, και σήμερα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου.

Το 2012 το μυθιστόρημά της της Άλικο σαν το… Αίμα έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Νωρίτερα, το 2009, είχε βραβευθεί από την ΠΕΛ με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού Έργου και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα και περιοδικά.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο Στα άδυτα… των δυτών από τις εκδόσεις Δίαυλος. Ακολούθησε το 2016 η Χρυσή Εκδίκηση – Η πτώση μιας δυναστείας από τις εκδόσεις Κύφαντα.

Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).

xousni1711091

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.