ΒΟΥΛΗ: Τεταμένο το κλίμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

ΒΟΥΛΗ: Τεταμένο το κλίμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

vouli171107

07.11.17, 19:11

ΒΟΥΛΗ: Τεταμένο το κλίμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

Σε τεταμένο κλίμα και με διακοπή δυο φορές συνεδρίασε σήμερα, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Το θέμα που απασχόλησε την επιτροπή ήταν η καταγγελίες του αν. υπουργού Παύλου Πολάκη για «23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ» για τις οποίες ο αν. υπουργός ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για «ρουσφέτια» του Άδωνιδος Γεωργιάδη επί υπουργίας του. Εξεταζόμενη μάρτυρας ήταν η Αικατερίνη Πολύζου η οποία εργάζεται στον Οργανισμό από το 2002, στο τμήμα οικονομικής διαχείρισης, ενώ από το 2007 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνη του τμήματος.

Τα αίματα άναψαν μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Θεοφύλακτου και του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη όταν ο πρώτος κατηγόρησε την μάρτυρα κ. Πολύζου ότι «συνεννοείται με τους βουλευτές της ΝΔ» καθώς η ίδια αρνήθηκε, καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης να απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, με την αιτιολογία πως ό,τι είχε να πει και να καταθέσει το έχει καταθέσει στον εισαγγελέα στον οποίο έχει κληθεί δύο φορές σε ανωμοτί κατάθεση.

Στην επιμονή της κ. Πολύζου «στο δικαίωμα της σιωπής» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Θεοφύλακτος-Καββαδία) διείδαν προσπάθεια συνεννόησης με βουλευτές της ΝΔ, με τον κ. Μηταράκη να ζητά εξηγήσεις και να απειλεί με αγωγές τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεοφύλακτο. Ο τελευταίος με τη σειρά του αντέτεινε «είναι ντροπή του κ. Μηταράκη. Να ντρέπεστε. Να συνεννοείστε με τη μάρτυρα για το τι θα κάνει», και τον κ. Μηταράκη να αντιλέγει σε αντίστοιχο ύφος, λέγοντας «ζητώ τη προστασία της λειτουργίας της Βουλής».

Τελικά, παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης δίνοντας ένα τέλος στην αντιπαράθεση ώστε να συνεχιστεί η εξέταση της μάρτυρα.

Αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Αποχώρησαν, πριν το τέλος της συνεδρίασης, από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, οι βουλευτές της ΝΔ Νότης Μηταράκης και Γιώργος Γεωργαντάς, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Μπαλωμενάκη ότι δεν τηρεί τη δικονομία και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι άσκησαν bullying στην σημερινή μάρτυρα Αικατερίνη Πολύζου.

Μετά την αποχώρησή του ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως αποδεικνύεται έγιναν 550 προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, οι 150 από αυτές το 2015 και οι 400 το 2017».

Ως προς τη διαχείριση της διαδικασίας και οι δύο κατηγόρησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν άφησαν την μάρτυρα κ. Πολύζου να εκφράσει την άποψή της και όταν ήταν έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις τους την διέκοπταν κάνοντας της bullying, τρομάζοντάς την καθώς και η ίδια είναι αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης, με συνέπεια να σταματήσει την κατάθεσή της».

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, επίσης επέκρινε, απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη τον οποίο χαρακτήρισε «πρόεδρο των μυστικών συναντήσεων» και ανάφερε ότι «δεν τηρεί τη Δικονομία, δεν προστατεύει τους μάρτυρες και υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης».

«Θα έλεγα ότι είναι ανικανότητα αν δεν υπήρχε συνάντηση του κ. Μπαλωμενάκη με μάρτυρα στο παρελθόν» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς ενώ ο κ. Μηταράκης προσέθεσε ότι «δύο από τα 24 ονόματα, όπως επιβεβαιώνεται μέσω εγγράφων, οι κ. Σταμούλης και Μπεσκένης, ουδέποτε προσελήφθησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ee2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.