ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ανοιχτός σε ενδεχόμενη τροποποίηση μετά την πρόταση της ΕΟΕ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ανοιχτός σε ενδεχόμενη τροποποίηση μετά την πρόταση της ΕΟΕ

13.11.19, 13:27

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ανοιχτός σε ενδεχόμενη τροποποίηση μετά την πρόταση της ΕΟΕ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του άρθρου 8 του υπό συζήτηση αθλητικού νομοσχεδίου, που αφορά τους περιορισμούς θητειών και τα όρια ηλικίας για τους προέδρους και τα εκτελεστικά μέλη των Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών, άφησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Αυγενάκης γνωστοποίησε ότι αργά χθες (12/11) έλαβε μία πρόταση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία (κατά πλειοψηφία) προτείνει να ισχύσει όριο ηλικίας αυξημένο σε σχέση με αυτό που προβλέπει το νομοσχέδιο (75 έτη αντί 70). “ Επιφυλασσόμαστε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε την Παρασκευή (σ.σ. ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή) σε μία ολοκληρωμένη πρόταση”, ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος απέρριψε τις αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας της διάταξης, λέγοντας ότι υπάρχει σχετική εισήγηση και από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε εκτενή αναφορά στις θετικές αντιδράσεις Ολυμπιονικών και παλαιών πρωταθλητών αναφορικά με την επίμαχη διάταξη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και οι διεθνείς αθλητικοί φορείς έχουν θεσπίσει ανάλογους περιορισμούς.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.