ΣΕΡΡΕΣ: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στα Μαθήματα Κλασικής Παιδείας

ΣΕΡΡΕΣ: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στα Μαθήματα Κλασικής Παιδείας

10.11.19, 11:25

ΣΕΡΡΕΣ: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στα Μαθήματα Κλασικής Παιδείας

Η «Μαλαματένια πένα», ένα αφιέρωμα λόγου και μουσικής στον Μάνο Ελευθερίου, είναι το θέμα των Μαθημάτων Κλασικής Παιδείας που θα αναπτύξουν οι εισηγητές, φιλόλογοι Σύλια Ζέττα και Γεώργιος Κωστούρος, την Τετάρτη 13.11.19, στις 7:30 μ.μ.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ο Μάνος Ελευθερίου (Σύρος, 12 Μαρτίου 1938-Αθήνα, 22 Ιουλίου 2018) ήταν Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος. Έχει γράφει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, πέντε μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, παιδικά βιβλία, ιστορικές μελέτες, λευκώματα και στίχους για περισσότερα από 400 τραγούδια. Παράλληλα εργάστηκε ως αρθρογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός. Υπήρξε δηλ. μια πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα, που καταπιάστηκε με όλα τα είδη του λόγου και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση γίνεται μια ακροθιγής αναφορά στο σύνολο του έργου του και ακούγονται από ορχήστρα επί σκηνής τραγούδια σε στίχους του Μ. Ελευθερίου, που έχουν μελοποιηθεί από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι φιλόλογοι Σύλια Ζέττα και Γεώργιος Ευαγ. Κωστούρος, τακτικοί συνεργάτες και καθηγητές στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Δημήτρης Τσαούσης και η Ζωή Ψαρρά. Μπουζούκι θα παίξει ο Σπύρος Φέλης, κιθάρα ο Μανώλης Γεωργιτζίκης και στο πιάνο θα είναι ο Αργύρης Χατζηαγοράκης

Οι συντελεστές της παρουσίασης : οι εξαίρετοι Σύλια Ζέττα και Γιώργος Κωστούρος οι μουσικοί Σπύρος Φέλης, Μανώλης Γεωργιτζίκης και Αργύρης Χατζηαγοράκης καθώς και οι μελωδοί Δημήτρης Τσαούσης Δικηγόρος, και Ζωή Ψαρρά Εκπαιδευτικός , με την παρουσία τους στα δρώμενα της Σερραϊκής κοινωνίας συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου της περιοχής μας.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 7-8 το απόγευμα στην αίθουσα ομιλιών (Σωκράτης Μικρού) του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου. Ειδικά η παρουσίαση του Μάνου Ελευθερίου την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου του 2019 θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Αστερία» ωρα 7 μ.μ.

Συντονιστές οι εκπαιδευτικοί: Θεολόγης Ανδρονίδης, Νότας Θωμάς και Χασιωτάκη Ειρήνη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγοί:  Η Α.Ε Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση)

η TOYOTA ΟΥΣΤΡΙΑΣ Α.Ε. ΣΕΡΡΕΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΔΡΑΜΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.