Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υπογράψω καμία συμφωνία με τους δανειστές

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υπογράψω καμία συμφωνία με τους δανειστές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία, που θα του ζητηθεί, με τους δανειστές, όπως είχε υπογράψει ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι δεν θα υπογράψει όχι μόνο επειδή δεν είναι Σαμαράς, αλλά επειδή υπάρχει και μία ηθική διάσταση και ότι «δεν δικαιούμαστε να κάνουμε αυτό το ατόπημα».
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο κ. Τσίπρας είπε ότι σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΕΘ, ενώ απαντώντας στην ερώτηση ότι σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα βρεθεί εκτός αγορών, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ήδη η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών.
Στην ερώτηση τι θα απαντήσει στην κ. Μέρκελ αν εκείνη αρνηθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει στην κ. Μέρκελ το δικαίωμα να μιλά εκ μέρους και των άλλων 27 κρατών μελών της ΕΕ, ενώ τόνισε ότι δεν θα δώσει στη Γερμανίδα Καγκελάριο τη χαρά να απορρίψει ένα αίτημά του για συνάντηση, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν είναι στις προτεραιότητές του μια συνάντηση με την κ. Μέρκελ. Επίσης σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα ρισκάρουν τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης προκειμένου να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι το κλίμα σε σχέση με την Ελλάδα αλλάζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.