Αύριο το δημοψήφισμα των δικηγόρων στις Σέρρες

Αύριο το δημοψήφισμα των δικηγόρων στις Σέρρες

Στις κάλπες θα προσέλθουν την Τετάρτη, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος που διενεργείται ανά την Επικράτεια, προκειμένου οι δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Το πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων, που έχουν αποφασίσει να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε σε αρκετές περιοχές της χώρας, σήμερα Τρίτη και ολοκληρώνεται, αύριο Τετάρτη.

Στις Σέρρες, η κάλπη των δικηγόρων θα στηθεί αύριο, 5-9 το απόγευμα, στην αίθουσα του Τριμελούς Πρωτοδικείου Σερρών.
Οι δικηγόροι αντιδρούν στο περιεχόμενο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «οι Έλληνες δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για ένα νομοσχέδιο που έχει συγκεντρώσει τα βέλη ολόκληρου του νομικού κόσμου της χώρας».

Όπως σημειώνουν, «πρωταρχικό μέλημα των πρωτοβουλιών του Δικηγορικού Σώματος είναι η προστασία της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των πολιτών που πλήττονται καίρια από τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου».

 

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.