Μπαστουνάκια πορτοκαλιού με επικάλυψη

Μπαστουνάκια πορτοκαλιού με επικάλυψη

 

10155713_552233288224797_1629071761_n

Από την Κερασία Κόκκαλη

u03BAu03B5u03C1u03B1u03C3u03B9u03B1

ΥΛΙΚΑ

5 μεγάλα πορτοκάλια
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
κρυσταλλική ζάχαρη για την επικάλυψη
λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα, χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες. Τις βάζουμε σε μπολ, τις καλύπτουμε με νερό και βάρος (για να βυθίζονται). Τα αφήνουμε 8-10 ώρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές. Βράζουμε νερό. Κόβουμε τις φλούδες κατά μήκος, σε μπαστουνάκια, και τις βυθίζουμε στο βραστό νερό για 2΄-3΄. Αμέσως κρυώνουμε και σουρώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τις αφήνουμε σε πιατέλα να στραγγίσουν καλά. Βράζουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το λικέρ σε παχύ σιρόπι. Προσθέτουμε τις φλούδες και ανακατεύοντας ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 3΄-4΄. Αφαιρούμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε στη σχάρα για να στεγνώσουν καλά. Τότε τις μισές φλούδες τις κυλάμε σε δίσκο με κρυσταλλική ζάχαρη, να καλυφθούν καλά γύρω γύρω, και τις άλλες μισές τις βουτάμε (το μισό μπαστουνάκι) σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.