Δικογραφίες για 4 πολιτικά πρόσωπα

Δικογραφίες για 4 πολιτικά πρόσωπα

Τέσσερις δικογραφίες για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ισάριθμων πολιτικών προσώπων έστειλε η δικαιοσύνη στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες αφορούν τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, τον βουλευτή ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο και τους ευρωβουλευτές Θ. Ζαγοράκη (ΝΔ) και Σ. Ζαριανόπουλο.

Για τον Γκ. Χαρδούβελη διαβιβάστηκε μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε τον περασμένο Σεπτέμβριο εναντίον του το σωματείο «Ελληνες φορολογούμενοι», ζητώντας να διωχθεί ποινικά για τις υπερβολικές χρεώσεις και τα σφάλματα που παρατηρήθηκαν, κατά την αρχική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Στη μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται ότι έχουν παραβιαστεί οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (περί καταπίεσης) που τιμωρεί ποινικά όποιον εισπράττει φόρους που δεν οφείλονται. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Βουλή, καθώς είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει εάν υπάρχει ζήτημα εφαρμογής ή όχι της νομοθεσίας περί ευθύνης υπουργών.

Για τον ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη, η δικαιοσύνη ζητεί από την Ευρωβουλή άδεια για να συνεχιστεί η σε βάρος του δίωξη ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για σωματική βλάβη από αμέλεια, που προέκυψε εξαιτίας παραλείψεων που του καταλογίζονται, γιατί ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν είχε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Για τον βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο ζητείται να αρθεί η ασυλία για να ασκηθεί εναντίον του δίωξη για παράνομη βία, επειδή πριν από 4,5 σχεδόν χρόνια (Ιούλιο 2010) μαζί με άλλους διαμαρτυρόμενους παρεμπόδισε την είσοδο απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Πατρών (θέση Ξερόλακκα).

στον ευρωβουλευτή ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλο αποδίδεται ότι το 2010 (ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ) μαζί με περίπου 10 άτομα, μπήκε στις 4-3-10 μη νόμιμα σε δημόσια υπηρεσία (στον θάλαμο μετάδοσης ειδήσεων της ΕΡΤ3) προκαλώντας τη διακοπή της ομαλής ροής του δελτίου και λειτουργίας της υπηρεσίας, εξαναγκάζοντας τους αρμόδιους να ανεχθούν την ανάγνωση ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ για απεργιακό δελτίο.

 

Πηγή: ethnos.gr

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.