Εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Καραμανλή για τα 40 χρόνια Δημοκρατίας

Εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Καραμανλή για τα 40 χρόνια Δημοκρατίας

Το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» διοργανώνει στις Σέρρες, τη γενέτειρα του σπουδαίου πολιτικού, μεγάλη εκδήλωση για τα 40 χρόνια Δημοκρατίας.
Η εκδήλωση θα γίνει το προσεχές Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο Ελπίδα Resort (Τέρμα Εξοχών). Στο πρόγραμμά της, περιλαμβάνονται τα εξής:
Προβολή για πρώτη φορά του σύντομου φιλμ «Στιγμές του χτες, διδάγματα για το αύριο», παραγωγής του Ιδρύματος, με ιστορικά ντοκουμέντα της δράσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την άφιξή του στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου 1974 και μετά.
Ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή με θέμα «1974-2014: επιτεύγματα, λάθη και προοπτικές για το μέλλον». Ο κ. Καραμανλής είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου 2012 συμμετείχε στη συμβολική, μη εκλόγιμη, τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στις Σέρρες.
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ξένος Τύπος» του Δημήτρη Καιρίδη. Το βιβλίο είναι μια έκδοση του Ιδρύματος σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, που αποτελείται από δυο μέρη: στο πρώτο αναλύεται το ιστορικό πλαίσιο του φαινομένου «Καραμανλή», ενώ στο δεύτερο περιλαμβάνονται αυτούσια δημοσιεύματα για τον Καραμανλή σε πέντε διεθνή έντυπα κύρους (New York Times, The Economist, Der Spiegel, Die Zeit και Le Monde) συνοδευόμενα από τον απαραίτητο σχολιασμό. Την παρουσίαση της μελέτης αυτής θα κάνουν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Μέρτζος, η γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Μαριάννα Πυργιώτη, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ο καθηγητής οικονομικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μιχάλης Ψαλιδόπουλος και ο συγγραφέας, αναπληρωτής καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 23210 55155 και 210 6847912.

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.