Τα μελομακάρονα της Κερασίας

Τα μελομακάρονα της Κερασίας

u03BAu03B5u03C1u03B1u03C3u03B9u03B1

Μελομακάρονα από την Κερασία Κόκκαλη

ΥΛΙΚΑ

7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι

1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
¼ του φλιτζανιού μπράντυ
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού σόδα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
καρυδόψιχα για το σερβίρισμα

για το σιρόπι:
4 νερο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια μέλι
1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδοκαι το μπράντυ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Ενώνετε τα δύο μείγματα και τα ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολάει απο τα χέρια.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος περίπου καρυδιού και πλάθετε τα μελομακάρονα. Στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολα ένα ρηχό ταψί και βάζετε τα μελομακάρονα με τη σειρά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 περίπου λεπτά.
Ετοιμάζετε στη συνέχεια το σιρόπι. Πλένετε το πορτοκάλι και το κόβετε στη μέση. Βάζετε στη κατσαρόλα 4 φλιτζάνια νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και βράζετε για 7 – 8 λεπτά.
Αφαιρείτε τον αφρό από την επιφάνεια και όταν βράσει, ρίχνετε μέσα τα μελομακάρονα και τα αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με τριμμένη καρυδόψιχα.
Για περισσότερο μελωμένα μελομακάρονα, μπορείτε μετά το σιρόπιασμα να τα περιχύσετε με λίγο μέλι.

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.