Ωραία τα Χριστούγεννα αλλά σαν την Πρωτοχρονιά δεν έχει!

Ωραία τα Χριστούγεννα αλλά σαν την Πρωτοχρονιά δεν έχει!

Από την Κυριακή Ντέκα

(Ψυχολόγος Α.Π.Θ. Ψυχοθεραπεύτρια Γ.Σ.Θ)

 166499_492190288569_5124826_n

Και φυσικά αναφέρομαι στα ψυχολογικά της… πού αλλού! Με το τέλος του 2014 θεωρητικά κλείνει ένας κύκλος. Βεβαία, πρακτικά δεν αλλάζει τίποτα! Είναι σαν να λέμε ας ορίσουμε κάτι για να το καταλάβουμε. Τον ίδιο το χρόνο δηλαδή. Περνάει και μέσα σε αυτόν ζούμε και τα καλά και τα άσχημα.. Σε όλα αυτά κάνουμε αναδρομή τις τελευταίες μέρες της χρονιάς. Σκέφτεται ο καθένας τι θέλει να κρατήσει και τι να αφήσει. Μεγάλη κουβέντα το τι κάνει τελικά, αλλά όπως και να έχει η περισυλλογή είναι στα φόρτε της!

Κακό πράμα η σκέψη μαζεμένη, μοιάζουν βουνό όλα τα παλιά μαζί.. Ανακούφιση που έφυγαν τα δύσκολα. Δύσκολο και για τα ωραία που έγιναν ανάμνηση. Και για να ξεκουμπιστεί όλο αυτό το συναίσθημα… ασχολούμαστε με τον καινούριο χρόνο. Καινούριο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω!

Το 2015 θα είναι καλύτερη χρονιά..ε;; Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε και η ελπίδα κινητήριος δύναμη. Άλλωστε αυτή μας οδηγεί στους νέους στόχους και στην υλοποίηση κάποιων από αυτούς. ΠΡΟΣΟΧΗ μην το παραξηλώσετε και βάλετε πολλούς και μεγάλους! Θα απογοητευτείτε. Η εξέλιξη και οι αλλαγές χρειάζονται προσπάθεια, μικρά και σταθερά βήματα. Ε ναι και μπόλικη τύχη, εννοείται!

Και για να σοβαρευτούμε λίγο.. ας δει ο καθένας που βρίσκεται τώρα, τι τον έφερε μέχρι εδώ και προς τα πού θέλει να πάει. Κι ας «πάει» για καλό! Εύχομαι, λοιπόν, η αναμονή της Πρωτοχρονιάς να είναι η αφορμή για κάθε καλή αρχή!

 

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.