ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Πολίτικος μπακλαβάς από τον Σταύρο Μπακιρτζή (ΗΔΙΣΤΟΝ- Σέρρες)

MPAKLAVASΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Πολίτικος μπακλαβάς από τον Σταύρο Μπακιρτζή (ΗΔΙΣΤΟΝ- Σέρρες)

Ο μπακλαβάς είναι ένα γλυκό με ιστορία  και παράδοση , συνυφασμένο με τις χαρές και τις γιορτές μας…Screenshot 2015-12-23 05.42.38

Τη συνταγή του αυθεντικού πολίτικου μπακλαβά μας δίνει ο Σταύρος Μπακιρτζής (ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου ΗΔΙΣΤΟΝ)

 

 

 

 

baklava_1

Υλικά

  • 400 γρ. καρύδια
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ. ζαχαρη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλλο σκόνη
  • ελαιόλαδο για τα φυλλα

Σιρόπι

  • 250 γρ. μέλι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση 

  1. Ανακατέυουμε καρύδια, φρυγανιά, ζάχαρη και γαρίφαλλο σκονη.
  2. Αρχίζουμε στρώνοντας τέσσερα φύλλα λαδόνοντας ενα – ενα. Μετά σε κάθε δέυτερο φύλλο ρίχνουμε και απο λίγο μείγμα καρυδιών ώσπου να τελειώσουν τα υλικά κρατώντας τέσσερα φύλλα για το τέλος. Φυσικά τα φύλλα λαδόνονται όλα.
  3. Κόβουμε τον μπακλαβά οτι σχέδιο θέλουμε και στο κέντρο βάζουμε ένα γαρίφαλλο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
  5. Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά και σιροπιάζουμε.
  6. Ζεστός ο μπακλαβάς ζεστό και το σιρόπι.

Καλή επιτυχία

???????????????????????????????

 

idiston

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Πολίτικος μπακλαβάς από τον Σταύρο Μπακιρτζή (ΗΔΙΣΤΟΝ- Σέρρες)

MPAKLAVASΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Πολίτικος μπακλαβάς από τον Σταύρο Μπακιρτζή (ΗΔΙΣΤΟΝ- Σέρρες)

Ο μπακλαβάς είναι ένα γλυκό με ιστορία  και παράδοση , συνυφασμένο με τις χαρές και τις γιορτές μας…Screenshot 2015-12-23 05.42.38

Τη συνταγή του αυθεντικού πολίτικου μπακλαβά μας δίνει ο Σταύρος Μπακιρτζής (ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου ΗΔΙΣΤΟΝ)

 

 

 

 

baklava_1

Υλικά

  • 400 γρ. καρύδια
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ. ζαχαρη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλλο σκόνη
  • ελαιόλαδο για τα φυλλα

Σιρόπι

  • 250 γρ. μέλι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση 

  1. Ανακατέυουμε καρύδια, φρυγανιά, ζάχαρη και γαρίφαλλο σκονη.
  2. Αρχίζουμε στρώνοντας τέσσερα φύλλα λαδόνοντας ενα – ενα. Μετά σε κάθε δέυτερο φύλλο ρίχνουμε και απο λίγο μείγμα καρυδιών ώσπου να τελειώσουν τα υλικά κρατώντας τέσσερα φύλλα για το τέλος. Φυσικά τα φύλλα λαδόνονται όλα.
  3. Κόβουμε τον μπακλαβά οτι σχέδιο θέλουμε και στο κέντρο βάζουμε ένα γαρίφαλλο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
  5. Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά και σιροπιάζουμε.
  6. Ζεστός ο μπακλαβάς ζεστό και το σιρόπι.

Καλή επιτυχία

???????????????????????????????

 

idiston

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Powered by Friktoria.com