ΣΕΡΡΕΣ: Ολοκληρώθηκαν οι «Φωτεινές Μέρες»

ΣΕΡΡΕΣ: Ολοκληρώθηκαν οι «Φωτεινές Μέρες»

_MG_0309wtmk

ΣΕΡΡΕΣ: Ολοκληρώθηκαν οι «Φωτεινές Μέρες»

Στη σειρά εκδηλώσεων με τον τίλο «Φωτεινές Μέρες» αναφέρεται δελτίο Τύπου του δήμου Σερρών που επισημαίνει:

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Φωτεινές Μέρες», οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες (3 Δεκέμβρη),  ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, σε συνεργασία με πολλούς φορείς του τόπου μας.

Οι «Φωτεινές Μέρες» που διανύουν τον 6 χρόνο διοργανώσεις τους,  πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση που διήρκησε πέντε ημέρες (1,2,3,4 και 5 Δεκεμβρίου) και ήταν αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, στους συνανθρώπους που συναντούμε καθημερινά, που ζούμε μαζί τους.

Στόχος μας είναι να παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς να εκφράσουν δημόσια τα έργα τους και τον συναισθηματισμό τους, τη φαντασία και τις ειδικές τους ικανότητες. Να γίνονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, να λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις υποστήριξης, να παραμερίζονται οι προκαταλήψεις και οι αποκλεισμοί, να αφυπνίζονται συνειδήσεις και ολόκληρος ο κόσμος να κάνει ένα βήμα πολιτισμού μπροστά.

Να ανοίγονται με άλλα λόγια «ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» σκέψης, αγάπης και κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας αδιακρίτως σωματικών ή άλλων προβλημάτων.  Και να μας φέρνουν οι φωτεινές αυτές ημέρες, αλληλέγγυους προς τον ίδιο ευγενή σκοπό υπηρέτησης των Α.Μ.Ε.Α.

Η συνεργασία της Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας με διαφόρους ευαισθητοποιημένους φορείς και συλλόγους δημιούργησε μια σειρά εκδηλώσεων τους οποίους θα πρέπει να ευχαριστήσουμε συγκεκριμένα:

  • Σύλλογο  Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Νομού Σερρών για την πραγματοποίηση της  Φιλανθρωπικής Συναυλίας με τα νεανικά μουσικά γκρουπ «Γης Μαδιάμ» & «Datsoon»  και τα τρόφιμα που συγκεντρωθήκαν για τα «ΑΜΕΑ Σερρών»
  • Το Zanneta Parisi Dance Studio και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Σερρών για την παρουσίαση του  χορευτικού «People help the people».
  • Το Σύλλογο ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΑμεΑ, την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (για την παρουσία των Δημοτικών Σχολειών), τον ΟΠΑΠΚΑ και τους Γυμναστές των Ειδικών Σχολείων για την πραγματοποίηση των Αγώνων Στίβου με τίτλο «Μπορώ – Αγωνίζομαι – Νικώ – Ζω»
  • Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών για την φιλοξενία στο χώρο του των εκδηλώσεων μας και την Δωρεάν Παράσταση για τα παιδιά των Ειδικών σχολείων.
  • το Σωματείο Ζαχαροπλαστών & Μπουγατσοποιών Ν. Σερρών για την παρασκευή γλυκών με τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων στο μαγειρείο του ΕΕΕΕΚ Σερρών.
  • Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας (ΚΕΘΙΣ), τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών για την πραγματοποίηση της ημερίδας Θεραπευτικής  Ιππασίας  με  θέμα «Με θεραπευτή το άλογο…..» και το Ξενοδοχείο PHILLIPOS ΞΕΝΙΑ για την παραχώρηση της αίθουσας.
  • Ιδιαίτερα πρέπει να τονίσουμε την προσφορά του ΚΤΕΑΛ ΣΕΡΡΩΝ και του ΚΤΕΛ Ν.ΣΕΡΡΩΝ που με την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των μαθητών των Ειδικών Σχολείων έκαναν εφικτή την πραγματοποίηση των «ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 2016».
  • Πάνω από όλα ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς των Ειδικών Σχολείων και Δομών της πόλης μας.

IMG_0580wtmk

PAP_0031wtmk

PAP_0264wtmk

PAP_0305wtmk

IMG_0433wtmk

IMG_0413wtmk

_MG_0624wtmk

_MG_0570wtmk

_MG_0491wtmk

_MG_0400wtmk

PAP_6066wtmk

PAP_5928wtmk

PAP_0445wtmkδελτίο Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Κοινοποιήστε το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.