ΣΥΝΤΑΓΗ: Υπέροχο χριστουγεννιάτικο μωσαϊκό με κάστανο

mosaiko

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: Υπέροχο χριστουγεννιάτικο μωσαϊκό με κάστανο (του Ακη Πετρετζίκη)

 

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο σε κύβους
  • 50 ml αμαρέτο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. πουρές κάστανο (έτοιμο)
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ
  • 50 γρ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το γλάσο

  • 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 65%
  • 25 γρ βούτυρο
  • άχνη για την διακόσμηση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα 65%, το γάλα, το βούτυρο και αφού το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη τοποθετούμε στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 ½ – 2 λεπτά.
  • Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζουμε τελευταία στιγμή, για να μην μας λιώσει, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μια φόρμα 20×10 εκατοστά στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα.
  •  Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε.

Για το Γλάσο

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει.
  • Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο κορμό και ξαναβάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.
  • Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.

πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: Υπέροχο χριστουγεννιάτικο μωσαϊκό με κάστανο

mosaiko

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: Υπέροχο χριστουγεννιάτικο μωσαϊκό με κάστανο (του Ακη Πετρετζίκη)

 

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο σε κύβους
  • 50 ml αμαρέτο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. πουρές κάστανο (έτοιμο)
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ
  • 50 γρ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το γλάσο

  • 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 65%
  • 25 γρ βούτυρο
  • άχνη για την διακόσμηση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα 65%, το γάλα, το βούτυρο και αφού το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη τοποθετούμε στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 ½ – 2 λεπτά.
  • Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζουμε τελευταία στιγμή, για να μην μας λιώσει, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μια φόρμα 20×10 εκατοστά στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα.
  •  Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε.

Για το Γλάσο

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει.
  • Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο κορμό και ξαναβάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.
  • Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.

πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Powered by Friktoria.com