ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Ο Χρήστος Χωμενίδης νικητής του Κρατικού Βραβείου Μυθιστορήματος

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Ο Χρήστος Χωμενίδης νικητής του Κρατικού Βραβείου Μυθιστορήματος

H?`- ????? ????? ???T??? ????????????? (EUROKINISSI/Å?É`??Ï???)

 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Ο Χρήστος Χωμενίδης νικητής του Κρατικού Βραβείου Μυθιστορήματος

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2015, (υπενθυμίζουμε πως αφορούν εκδόσεις του έτους 2014), στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων.

Το Μεγάλο βραβείο γραμμάτων απονεμήθηκε ομόφωνα στον Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλο για το σύνολο του έργου του. Το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος κερδίζει ο Χρήστος Χωμενίδης για τη Νικη που βγήκε από τις εκδόσεις Πατάκη. Βραβεία κερδίζουν επίσης ο Ανδρέας Μήτσου για το έργο του με τίτλο «Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια», εκδόσεις Καστανιώτη (βραβείο διηγήματος-νουβέλας) η Ζεφη Δαράκη για το έργο της με τίτλο «Η σπηλιά με τα βεγγαλικά», εκδόσεις Νεφέλη(ποίηση), η Κατερίνα Σχινά για το έργο της με τίτλο «Καλή και ανάποδη. Ο πολιτισμός του πλεκτού», εκδόσεις Κίχλη (δοκίμιο), ο Νίκος Μπακουνάκης για το έργο του με τίτλο “Δημοσιογράφος ή ρεπόρτερ. Η αφήγηση στις ελληνικές εφημερίδες, 19ος – 20ος αιώνας”, Εκδόσεις Πόλις (βραβείο μαρτυρίας, βιογραφίας, χρονικού, ταξιδιωτικής λογοτεχνίας)

Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα δίνεται εξ’ ημισείας στον Χρίστο Κυθρεώτη για το έργο του με τίτλο «Μια Χαρά», εκδόσεις Πατάκη και στην Μαρία Φίλη για το έργο της με τίτλο «Το πιο Παράξενο Απόκτημα των Εντόμων», εκδόσεις Μελάνι.Κρατικό ειδικό βραβείο σε λογοτέχνη του οποίου το βιβλίο προάγει σημαντικά το διάολογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα απονέμεται στην Ρίκα Μπενβενίστε για το έργο της με τίτλο “Αυτοί που επέζησαν. Αντίσταση, εκτόπιση, επιστροφή. Θεσσαλονικείς Εβραίοι στη δεκαετία του 1940”, εκδόσεις Πόλις.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν και δύο διακρίσεις στα λογοτεχνικά περιοδικά «Νέα Ευθύνη» και «Φρέαρ» για τη συμβολή τους στην προβολή και διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας.

πηγή: huffingtonpost.gr

epimelhthrio1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.