ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Ονειρεμένα μελομακάρονα (από την Κερασία Κόκκαλη)

melomakarona_h_633_451-631x320

23.12.17, 08:05

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Ονειρεμένα μελομακάρονα (από την Κερασία Κόκκαλη)

ΥΛΙΚΑmeltemi kerasias1

7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι

1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
¼ του φλιτζανιού μπράντυ
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού σόδα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
καρυδόψιχα για το σερβίρισμα

για το σιρόπι:
4 νερο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια μέλι
1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδοκαι το μπράντυ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Ενώνετε τα δύο μείγματα και τα ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολάει απο τα χέρια.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος περίπου καρυδιού και πλάθετε τα μελομακάρονα. Στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολα ένα ρηχό ταψί και βάζετε τα μελομακάρονα με τη σειρά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 περίπου λεπτά.
Ετοιμάζετε στη συνέχεια το σιρόπι. Πλένετε το πορτοκάλι και το κόβετε στη μέση. Βάζετε στη κατσαρόλα 4 φλιτζάνια νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και βράζετε για 7 – 8 λεπτά.
Αφαιρείτε τον αφρό από την επιφάνεια και όταν βράσει, ρίχνετε μέσα τα μελομακάρονα και τα αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με τριμμένη καρυδόψιχα.
Για περισσότερο μελωμένα μελομακάρονα, μπορείτε μετά το σιρόπιασμα να τα περιχύσετε με λίγο μέλι.

Απολαύστε γεύσεις, εμπνευσμένες συνταγές, λαχταριστά κρεατικά και ποιότητα από την Κερασία Κόκκαλη στο πιο όμορφο σημείο της πόλης των Σερρών. Στον Αη Γιάννη Σερρών και στο νέο ψητοπωλείο μεζεδοπωλείο «Το Μελτέμι της Κερασίας»

meltemi kerasias

meltemi tis kerasias

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Please follow and like us:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Ονειρεμένα μελομακάρονα (από την Κερασία Κόκκαλη)

melomakarona_h_633_451-631x320

23.12.17, 08:05

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Ονειρεμένα μελομακάρονα (από την Κερασία Κόκκαλη)

ΥΛΙΚΑmeltemi kerasias1

7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι

1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
¼ του φλιτζανιού μπράντυ
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού σόδα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
καρυδόψιχα για το σερβίρισμα

για το σιρόπι:
4 νερο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια μέλι
1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδοκαι το μπράντυ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Ενώνετε τα δύο μείγματα και τα ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολάει απο τα χέρια.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος περίπου καρυδιού και πλάθετε τα μελομακάρονα. Στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολα ένα ρηχό ταψί και βάζετε τα μελομακάρονα με τη σειρά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 περίπου λεπτά.
Ετοιμάζετε στη συνέχεια το σιρόπι. Πλένετε το πορτοκάλι και το κόβετε στη μέση. Βάζετε στη κατσαρόλα 4 φλιτζάνια νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και βράζετε για 7 – 8 λεπτά.
Αφαιρείτε τον αφρό από την επιφάνεια και όταν βράσει, ρίχνετε μέσα τα μελομακάρονα και τα αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με τριμμένη καρυδόψιχα.
Για περισσότερο μελωμένα μελομακάρονα, μπορείτε μετά το σιρόπιασμα να τα περιχύσετε με λίγο μέλι.

Απολαύστε γεύσεις, εμπνευσμένες συνταγές, λαχταριστά κρεατικά και ποιότητα από την Κερασία Κόκκαλη στο πιο όμορφο σημείο της πόλης των Σερρών. Στον Αη Γιάννη Σερρών και στο νέο ψητοπωλείο μεζεδοπωλείο «Το Μελτέμι της Κερασίας»

meltemi kerasias

meltemi tis kerasias

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Please follow and like us:

Powered by Friktoria.com