ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Πώς να απολαύσεις τα Χριστούγεννα στον μέγιστο βαθμό!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Πώς να απολαύσεις τα Χριστούγεννα στον μέγιστο βαθμό!

25.12.18, 09.05

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Πώς να απολαύσεις τα Χριστούγεννα στον μέγιστο βαθμό!

Ζούμε την πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου! Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που για τους περισσότερους σηματοδοτεί αγάπη, οικογενειακή θαλπωρή, χαλάρωση, απόδραση, δώρα, διασκέδαση, φίλους και γενικά όλα αυτά τα ευχάριστα που μπορεί να αλλάξουν την καθημερινότητα και να δώσουν μία ανάσα και μία διαφορετική οπτική στις δυσκολίες και τη ρουτίνα…

Συνήθως αυτές τις μέρες έχουμε μία γλυκιά μελαγχολία, αναπολούμε τα παιδικά μας χρόνια, την ανεμελιά γιατί θα έκλειναν τα σχολεία, την προσμονή των δώρων, τα κάλαντα, τον ερχομό του Άγιου Βασίλη, τις μυρωδιές από τα γλυκά και τις λιχουδιές της μαμάς… και πόσα ακόμα που θύμιζαν την αξία αυτών των ημερών.

Τίποτα όμως δεν χρειάζεται να μας καθηλώσει στο «τότε» γιατί και τώρα είναι στο χέρι μας να δώσουμε χρώμα στις γιορτινές μέρες και να τις απολαύσουμε στο μέγιστο βαθμό. Ακόμη και όσοι είναι μόνοι, με δυσκολίες στην καθημερινότητα και γενικά βιώνουν δύσκολες συνθήκες έχουν το δικαίωμα να χαρούν τα Χριστούγεννα και να δούνε τη θετική πλευρά της ζωής τους.

Μερικές προτάσεις που θα βοηθήσουν να απολαύσουμε τις γιορτές…

-Επικοινωνείστε με φίλους, βγείτε έξω, περπατήστε στους στολισμένους δρόμους, χαζέψτε τις βιτρίνες στα μαγαζιά.

-Θα ήταν καλή μία μικρή απόδραση αν υπάρχει η δυνατότητα. Πάντα η επαφή μας με τη φύση λειτουργεί αναζωογονητικά και αισιόδοξα.

-Φροντίστε να είστε με φίλους ή την οικογένειά σας την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

-Οργανώστε κι εσείς κάτι για τους ανθρώπους που αγαπάτε και θέλετε κοντά σας αυτές τις μέρες και αν χρειάζεται ζητήστε και τη δική τους συμμετοχή σε αυτό.

-Ανταλλάξτε δώρα, δεν είναι ανάγκη να είναι μεγάλης αξίας, συμβολικά. Πάντα τέτοιες χειρονομίες από και προς τους άλλους μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά.

Μία μεγάλη γιορτή στο τέλος του χρόνου που σηματοδοτεί την έναρξη καινούργιων στόχων και προσδοκιών. Σίγουρα το τέλος του χρόνου δίνει συχνά και την τάση του απολογισμού για τη χρονιά που μας πέρασε και μία αισιόδοξη προοπτική για την καινούρια χρονιά που έρχεται.

-Ρεαλιστικές προσδοκίες μας φέρνουν πιο κοντά σε εφικτούς στόχους.

-Στον απολογισμό σας μπορείτε να «χαϊδέψετε» τα λάθη ή τις μέχρι τώρα δυσκολίες σας και να δείτε τη θετική πλευρά της εμπειρίας και της ωριμότητας που σας προσέφεραν.

-Δώστε χρόνο στον εαυτό σας, περπατήστε, απολαύστε μία ταινία, χαλαρώστε, φροντίστε τον!

-Δώστε απλόχερα την αγάπη σας αυτές τις μέρες, μην την τσιγγουνευτείτε -τόσο στον εαυτό σας όσο και στους άλλους. Αυτές είναι μέρες αγάπης, δείξτε την στους ανθρώπους που αγαπάτε και δεχτείτε αυτή που σας προσφέρουν, γιατί η αγάπη γαληνεύει την ψυχή και μας απελευθερώνει!

Να θυμάστε…
Είναι στο χέρι μας να απολαύσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Αφουγκραστείτε την ανάγκη σας και δώστε χώρο και χρόνο σε αυτό που χρειάζεστε! Μπορείτε να δώσετε μία διαφορετική πινελιά σε αυτές τις γιορτές ώστε να νιώσετε πιο γεμάτοι και πιο αισιόδοξοι για τον καινούργιο χρόνο που πάντα σηματοδοτεί μία καινούρια αρχή. Αφήνουμε πίσω μας τις δυσκολίες, κρατάμε τις εμπειρίες και προχωράμε με μικρούς, ρεαλιστικούς και καινούριους στόχους.

Καλές γιορτές σε όλους μας!

πηγή: tlife.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.