ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Μεδούλι πάνω σε ψημένο ψωμάκι (από το εστιατόριο-slow food «ΜΑΝΤΑΜ»)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Μεδούλι πάνω σε ψημένο ψωμάκι (από το εστιατόριο-slow food «ΜΑΝΤΑΜ»)

 

24.12.18, 09:17
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: Μεδούλι πάνω σε ψημένο ψωμάκι (από το εστιατόριο-slow food «ΜΑΝΤΑΜ»)
Υλικά:
4-5 κομμάτια απ’ το κότσι του μοσχαριού κομμένα γύρω στα 5 εκ. σε ύψος
Χοντρό αλάτι
Ελαιόλαδο
2-3 φέτες ζυμωτού ψωμιού
Φρέσκο κρεμμύδι
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Σε ένα ταψι βάζουμε αλουμινόχαρτο, τοποθετουμε τα κόκαλα όρθια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για σχεδόν μισή ώρα. Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε το μαϊντανό μας και το φρέσκο κρεμμύδι και ψήνουμε τις φέτες από το ψωμάκι μας. Σερβίρουμε πάνω σε ξύλινο σκεύος τοποθετώντας τα κόκαλα με το μεδούλι, δίπλα το ψημένο μας ψωμάκι και τον ψιλοκομμενο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι. Χρησιμοποιούμε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι ή και ένα μικρό κουταλάκι) για να βγάλουμε το μεδούλι και το απλώνουμε πάνω στο ζεστό ψημένο ψωμάκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι καθώς και λίγο αλάτι και πιπέρι.Οι πεντανόστιμες μπρουσκέτες μας είναι έτοιμες.
Συνοδεύουμε με χειμωνιάτικη σαλάτα, παντζάρι με κάστανα και σως γιαουρτιού
                                                                                                                                  Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του meta magazino 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  το meta magazino (Χριστούγεννα-2018), κάνοντας κλικ στο εξώφυλλο παρακάτω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.