ΣΕΡΡΕΣ: Αναχωρεί για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής η ελληνική αποστολή

ΣΕΡΡΕΣ: Αναχωρεί για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής η ελληνική αποστολή

14.12.19, 09:58

ΣΕΡΡΕΣ: Αναχωρεί για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής η ελληνική αποστολή

Συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναχώρησης της ελληνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής της Ταϊλάνδης, δόθηκε χθες Παρασκευή 13.12.19, στο δημαρχείο Σερρών.

Ο Δήμος

«O Δήμος Σερρών στέκεται αρωγός του εκσυγχρονισμού και της καινοτομίας κοντά στον οργανισμό INformation TEchnology SOciety – Κοινωνία της Πληροφορίας, (IN.TE.SO) και την Διεθνή  Ολυμπιάδα Ρομπότ IROC 2019», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μισιρλής και πρόσθεσε:

«Ο Δήμος Σερρών στηρίζει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και συμμερίζεται το όραμα του οργανισμού να φέρει αυτή τη διεθνή διοργάνωση στην Ελλάδα, στην πόλη των Σερρών, το 2020 με εθνικούς αγώνες IROCHellas ώστε να αποτελέσει ετήσιο θεσμό και θα στηρίξει με όλα του τα μέσα αυτή την επίσημη διεθνή προσπάθεια που αφορά την βιωματική εκπαίδευση μέσω τεχνολογιών».

Η Ολυμπιάδα

Ο IN.TE.SO αποτελεί νόμιμο Ελληνικό Οργανισμό Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με έδρα το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και έχει επίσημα την εκπροσώπηση για την Ελλάδα του I.R.O.C. – International Robot Olympiad Committee. Αποτελεί το μοναδικό αρμόδιο εκτελεστικό όργανο του IROC στην Ελλάδα και είναι επίτιμο μέλος στην Διεθνή Επιτροπή Ολυμπιάδας Ρομπότ.

Ο πρόεδρος του INTESO Μανώλης Τσελέπης, τόνισ εμεταξύ άλλων:

«Το IROC αποτελεί μια από τις 2 μεγαλύτερες Ολυμπιακές διοργανώσεις ρομποτικής και είναι η παλαιότερη (από το 1999) και μοναδική »ανοιχτή» σε εξοπλισμό & προγραμματισμό Ολυμπιάδα Ρομπότ που φέρει την αιγίδα ξένων και ελληνικών πανεπιστημίων.

Το IROC βρίσκεται παγκοσμίως στην κορυφή του εκπαιδευτικού περιεχομένου ρομποτικής και θεωρείται από τις δυσκολότερες προκλήσεις για νέους. Κάθε έτος το Κορεατικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας και εθνικό πανεπιστήμιο έρευνας θέτει στο IROC τα μεγαλύτερα προβλήματα της παγκόσμιας βιομηχανίας ώστε να δημιουργηθούν οι νέες προκλήσεις για τους συμμετέχοντες.

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομπότ IRO 2019 θα λάβει χώρα στην Τσιάνγκ Μάι, στην Ταϊλάνδη από τις 16 ως 20 Δεκεμβρίου 2019.

Φέτος στην 21η Ολυμπιάδα (για πρώτη φορά) η Ελλάδα θα λάβει μέρος επίσημα με έξι μαθητές να συμμετέχουν στην εθνική αποστολή για να εκπροσωπήσουν τη χώρα».

Ο χορηγός

Ο διευθύνων σύμβουλος του χορηγού (ΘΕΡΜΗ Σερρών – Τηλεθέρμανση), Ιωάννης Μυλωνάκης, επεσήμανε από την πλευρά του:

«Ως όμιλος ΙΤΑ και ΘΕΡΜΗ – ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ, μέσα από όλες τις δραστηριότητές μας, στηρίζουμε την καινοτομία και επενδύουμε στο μέλλον.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η στρατηγική του ομίλου και της εταιρίας μας, όπως έχει διατυπωθεί από τον πρόεδρό μας Αντώνη Γερασίμου, έχει σαφή προτεραιότητα τη στήριξη του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και εν προκειμένω της ρομποτικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
 
Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.