ΣΕΡΡΕΣ: Δωρεάν εξετάσεις για AIDS και ηπατίτιδα B &C

ΣΕΡΡΕΣ: Δωρεάν εξετάσεις για AIDS και ηπατίτιδα B &C

03.12.19, 21:10

ΣΕΡΡΕΣ: Δωρεάν εξετάσεις για AIDS και ηπατίτιδα B &C

Η PRAXIS και ο Όμιλος UNESCO Σερρών, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS στην πόλη των Σερρών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή (Positive Voice)», το «My Checkpoint», τον Δήμο Σερρών, την Περιφέρεια Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και τον Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ.

Την 1η Δεκεμβρίου 2019 – Παγκόσμια Ημέρα AIDS, οι εθελοντές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού για τον HIV και το AIDS, των μεθόδων προφύλαξης, αλλά και σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους που υπάρχουν. Επιπλέον, στην σωστή προσέγγιση των ατόμων που ζουν με τον HIV και διαχείρισή τους με δεοντολογικό τρόπο, καθώς και η κατάρριψη του στίγματος που συνοδεύει τα άτομα που ζουν με τον HIV και το AIDS. Από το 1984 έως τα τέλη του 2018, 17.389 άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό του HIV.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα, από 18:00 έως 22:00 και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου το πρωί, από 11:00-14:00, θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Κρονίου αντίστοιχα, η κινητή μονάδα πρόληψης και εξέτασης για διενέργεια δωρεάν εξετάσεων για AIDS και ηπατίτιδα B &C με την μέθοδο rabbit test, τη μέθοδο της γρήγορης εξέτασης. Γρήγορα, ανώνυμα και εμπιστευτικά.

Το Σάββατο το πρωί, τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν με τους ρυθμικούς τόνους των τύμπανων τους, το συγκρότημα οι «Παρακρούστες».

Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Σερρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
 
Μοιράσου το:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.